spot_img
spot_img

Seksueel molest een wereldwijd probleem

Atualizado há

- Publicidade -

Op maandag 8 april ging een campagne van start om seksueel molest in de sport tegen te gaan en vrouwen in de sport te belichten. Dit was een initiatief van het Surinaams Olympisch Comité (SOC).

First lady Ingrid Bouterse-Waldring gaf tijdens haar openings toespraak aan dat seksueel molest een wereldwijd probleem is. “Het komt voor in de huiselijke sfeer, op de werkvloer, op school, maar ook in de sportwereld.

Zij was vereerd om als Surinaamse vrouw, moeder en sporter aanwezig te zijn bij de launch van de flyer in het kader van seksueel molest en de kick- off van de promocampagne, met betrekking tot vrouwelijke atleten, meldt het NII.

- Publicidade -

Seksueel molest behoeft een gezamenlijke aanpak van alle actoren, omdat het een seriues probleem is. Waldring zegt dat men er niet bij stilstaat hoeveel slachtoffers van seksueel intimidatie en misbruik te lijden hebben, vanwege het feit dat de lichamelijke en geestelijke intregiteit aangetast is. De gevolgen voor het slachtoffer zijn niet te overzien en duren een mensenleven. Het besef moet er zijn dat dit niet alleen invloed heeft op het individu als slachtoffer, maar ook op de totale samenleving.

De presidentsvrouwe geeft verder aan dat als wij in Suriname een veilige sportwereld willen waarin mannen en vrouwen evenveel kansen hebben, moeten wij als sportorganisatie, de overheid, ouders en verzorgers, niet gouvernementele organisaties, bedrijven, media en vooral mannen en vrouwen gaan leren om samen te werken.

Fotos: FB/Ministerie van Sport- en Jeugdzaken

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: