spot_img
spot_img

Patrouille op de Corantijnrivier wordt verscherpt

Atualizado há

- Publicidade -

De patrouille op de Corantijnrivier wordt verscherpt en er zal r een controlepost worden ingesteld ter bewaking en regulering van het personen- en goederenverkeer, alsook de volksgezondheid. Dit wordt gedaan in het kader van ordening van goederen- en personenverkeer op de Corantijnrivier. De regering van Suriname heeft vanaf het uitvallen van de veerdienst tussen Suriname en Guyana, welke onderhouden wordt door Canawaima Ferry Service, een aantal  nodige acties ondernomen om de dienst weer operationeel te maken.

Om te geraken tot een duurzame oplossing en spoedige aanpak van de problemen, heeft na besluit van de Raad van Ministers op 18 juni, op het ministerie van Buitenlandse Zaken, een werkoverleg plaatsgevonden. Hieraan hebben deelgenomen de ministers van Buitenlandse Zaken, Justitie &  Politie, Defensie, Openbare Werken Transport en Communicatie en Regionale Ontwikkeling. Verder hebben ook vertegenwoordigers van de ministeries van Financiën (Douane) en Volksgezondheid, de District-Commissaris van Nickerie en het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing geparticipeerd.

Besloten is dat er op 19 juni een oriëntatiebezoek aan Nickerie zal worden gebracht door eerdergenoemde ministeries en instituten, onder leiding van de minister van Justitie en Politie om gezamenlijk met de overige ministers een spoed oplossing te kunnen faciliteren voor de ontstane situatie. Zo spoedig mogelijk zal een werkgroep in het leven worden geroepen voor het uitwerken van duurzame oplossingen, met betrekking tot de backtrack route. Aan de gemeenschap wordt gevraagd zich te houden aan de geldende regels, betreffende immigratie en de aanwijzingen van de autoriteiten ter plaatse stipt na te leven.

- Publicidade -

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: