spot_img
spot_img

Nieuwe speeltuin en vernieuwd basketbalveld voor Beekhuizen

Atualizado há

- Publicidade -

Op dinsdag 16 april is het ressort Beekhuizen voorzien geworden van een nieuwe speeltuin en een vernieuwd basketbalveld.

Dit heeft het ministerie van Sport- en Jeugdzaken mede mogelijk gemaakt. Ter stimulering van bewegen en kinderspelen, zal via het ministerie landelijk een aantal speeltuinen worden aangelegd. De speeltuin van Beekhuizen is de 3e speeltuin die reeds door het ministerie aan de gemeenschap geboden is. De vorige 2 speeltuinen zitten in Groningen Saramacca en in de Palmentuin te Paramaribo.

De bewoners van Beekhuizen zijn erg ingenomen met de speeltuin. Zij zijn van mening dat dit zal zorgdragen voor een veilige plek voor de jongeren om te sporten en te bewegen.

- Publicidade -

Onder de genodigden was ook districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo Noord- Oost. Hij deed een beroep op de jongeren om zorgvuldig om te gaan met het basketbalveld en de speeltuin. Parlementariër Sylvana Afonsoewa gaf aan super trots te zijn op het ministerie maar vroeg de minister ook om aandacht  te besteden aan “ fosten prey” zoals djompo futu etc.

Lalini Gopal, minister van Sport en Jeugdzaken zegt dat de speeltuin een goed instrument is om de kinderen zich spelenderwijs te helpen ontwikkelen. Ook wordt met de aanleg van deze speeltuin beter invulling gegeven aan de United Nations Sustainable Development Goals (UN  SDG).

Het aanleggen van de speeltuinen gebeurd in samenwerking met de publieke sector, vanwege de maatschappelijke verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor een veilige en kindvriendelijke omgeving waar het kind zich kan ontplooien.

De speeltuin te Beekhuizen is gedeeltelijk gefinancierd geworden door NV Havenbeheer. Momenteel vinden de voorbereidingen plaats voor het opzetten van een speeltuin te Richelieu in het district Commewijne. Dit zal de 4e speeltuin zijn.

Foto: Facebook/Sport- en Jeugdzaken

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: