spot_img
spot_img

Modernisering paspoorten en rijbewijzen heel binnenkort

Atualizado há

- Publicidade -

Gardelito Hew A Kee, e-Government coördinator, zegt dat heel binnenkort ook het print werk van digitale rijbewijzen van het Korps Politie Suriname (KPS) overgenomen zal worden door de print house die belast is met de afdrukken van de elektronische identiteitskaarten.

Volgens Hew A Kee heeft (KPS) niet geinvesteerd in een systeem, maar er zijn blanco pvc-rijbewijzen aangeschaft. Net als bij de paspoorten zal verder met de pvc- rijbewijzen worden gewerkt totdat de voorraad op is. Hij zegt dat er niet gewacht zal worden totdat de paspoorten op zijn voordat er aan een nieuw systeem wordt gewerkt. Er zal meteen een aanvang gemaakt worden met de rijbewijzen. Wat eraan pvc- rijbewijzen nog over is, wordt eerst gebruikt om daarna over te gaan tot e- rijbewijzen.

- Publicidade -
Humphrey Naarden – LPM NEWS Archief

 

Humphrey Naarden, hoofd van de afdeling voorlichting geeft aan dat hij nog niet op de hoogte is van dit voornemen. In 2013 werden de pvc-rijbewijzen geintroduceerd. Zij hebben de grote van een pinpas en zijn beter beveiligd dan de blauwe papierenrijbewijzen.

Het Caricom-paspoort werd in 2005 geintrocudeerd. Het is een geheel geautomatiseerd systeem dat veel vertoond met de oude paspoorten. Het Caricom-paspoort is machine-readable. Vorig jaar werd bekend dat de 2D – barcode, die erop de houder pagina van het paspoort is aangebracht verboden is. Houders met een 2D barcode in hun paspoort mogen het vernieuwen op de dag waarop het vervalt.

Foto: LPM Archief

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: