spot_img
spot_img

Inbreker dodelijk geraakt

Atualizado há

- Publicidade -

De politie van het bureau Leiding – 9A kreeg in de middaguren van donderdag 18 april een dievenmelding binnen op een adres te Sophia’s Lust.

Politieambtenaren reden voor onderzoek naar het opgegeven woonadres en zagen onderweg een manspersoon op straat liggen die geen teken van leven vertoonde.

Getuigen verklaarden dat de man vanuit een erf de straat was opgerend, waarna hij neerzeeg. Kort daarna kreeg de politie van het eerder vermelde bureau via het Command Center een melding dat een man met schotverwonding op de afdeling Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis in Paramaribo was binnen gebracht.

- Publicidade -

Na onderzoek op het woonadres bleek dat de drie inbrekers op heterdaad waren betrapt door de huisbewoner die met een vuistvuurwapen op de inbrekers geschoten heeft.  Twee van de drie criminelen werden daarbij geraakt maar renden toch weg.

De man die enkele straten verder op straat lag was de 32- jarige inbreker Regillio Haimee. De auto waarin de criminelen zich hoogstwaarschijnlijk  verplaatsten werd door een alerte burger achtervolgd, waarbij die persoon de informatie doorspeelde aan de politie. De bestuurder van de auto werd door de politie tot stoppen gedwongen. De bestuurder bleek de 19- jarige Djarilva P. te zijn vriendin van de overleden Regillio Haimee.

De man die naar het ziekenhuis was overgebracht is de 30- jarige Sergio D. Hij is door kogels geraakt in zijn hoofd en rug. Hij zal geopereerd moeten worden en is onder politiebewaking in het ziekenhuis opgenomen.

Het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) heeft na onderzoek geconstateerd dat het hier gaat om een inbrekersbende. Deze bende gebruikt vermoedelijk verschillende voertuigen om inbraken te plegen. De RBTP heeft drie voertuigen in beslag genomen en de 38- jarige Patrick B. en de 36- jarige Marciano B. zijn aangehouden en overgedragen aan de collega’s van het politie bureau Leiding.

Inmiddels zijn alle als verdachte in beeld gebrachte personen door de politie in verzekering gesteld. Alle verdachten zijn meerdere malen in aanraking   gekomen met de politie voor inbraken en andere strafbare feiten.

De schutter is na verhoor heen gezonden maar het vuurwapen is hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen ten behoeve van de justitie.

Foto: Archief LPM

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: