spot_img
spot_img

Hoogstwaarschijnlijk viering Dag der immigratie in 2019

Atualizado há

- Publicidade -

De dag der immigratie zal hoogstwaarschijnlijk de laatste zondag van de maand augustus van dit jaar nog gevierd worden. Dit gaf Henk Herrenberg, voorzitter van de Nationale Commissie ter herdenking van 145 jaar Hindoestaanse immigratie, 155 jaar Keti Koti en 165 jaar Chinese immigratie aan.

De commissie die in opdracht van president Desiré Bouterse is geïnstalleerd en als doel heeft de regering te adviseren over de wijze waarop de herdenkingsdagen op een gepaste wijze kunnen worden herdacht heeft op maandag 8 april een fotoverslag overhandigd aan de minister van Binnenlandse Zaken, Mike Noersalim.

Dit fotoverslag is onderdeel van een algeheel fotoverslag van alle activiteiten die zijn georganiseerd door of met ondersteuning van de Nationale Commissie. Tijdens de overhandiging deelde Herrenberg de minister mee dat de commissie zich ter afsluiting van haar activiteiten zal gaan buigen over de gedane suggestie van de minister om behalve de bekende immigratie ook nog de andere dagen te gedenken. Het gaat in deze om bijvoorbeeld om de Libanezen, de Portugese en de Hollandse kolonisten. De minister heeft dit voorstel gedaan tijdens zijn toespraak bij de viering van Keti Koti in 2018.” Voor alle groepen voorouders die naar ons land migreerden zou een speciale dag, misschien aan te duiden als “Dag der Immigratie” kunnen worden ingesteld, waarop gezamenlijk feest kan worden gevierd”.

- Publicidade -

Ook de president ondersteunde deze uitspraak op die dag door in zijn toespraak aan te geven mogelijkheden te zoeken hoe wij in de toekomst de rest van de wereld welke wij nog hebben in Suriname te gaan eren.

Foto: Biza

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: