spot_img
spot_img

G-moji binnenkort ook in Suriname

Atualizado há

- Publicidade -

Tom Hendriks, psycholoog aan de Anton de Kom Universiteit (Adek) zegt dat hij als docent opmerkt dat het in deze tijd stressvol is voor jongeren. De drang naar sociale contacten neemt toe. Vandaar dat de app G-moji die het gedrag van jongeren kan bijhouden ook in Suriname zal worden geïntroduceerd.

De gehele maand mei kunnen honderdvijftig jongeren in de leeftijd van zestien tot en met 24 jaar zich online aanmelden om deel te nemen aan het onderzoek. Na aanmelding krijgen zij een berichtje toegestuurd om de app te downloaden. Na deze maand zullen de resultaten van zes maanden tot een jaar  worden gepresenteerd.

Levi van Dam, onderzoeker aan de universiteit van Amsterdam heeft de app ontwikkeld om psychische problemen bij jongeren sneller te ontdekken. Hij zegt dat via passieve data het gedrag bijgehouden wordt. Dingen zoals hoelang iemand belt, hoelang je slaapt of hoeveel je loopt worden allemaal bijgehouden door de app. Ook vraagt het je elke dag hoe je je voelt. Waarna jij middels een emoticon kan aangeven als je blij of boos of verdrietig bent. Met de app kan men bereiken dat de hulpverlener op zijn dashbord kan kijken welke jongere hem vandaag nodig heeft.

- Publicidade -

Eerst worden jongeren gebruikt die normaal gedrag vertonen en daarna jongeren met psychische problemen zodat de data tegenover elkaar kan worden gelegd voor vergelijking. Na een maand proef zullen de resultaten bekeken worden.

Foto: Google

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: