spot_img
spot_img

Drie Braziliaanse marineschepen bezoeken Suriname

Atualizado há

- Publicidade -

De Braziliaanse marineschepen, The Bracuí, Guyanabara en de Guaíba, zijn op 12 april aangemeerd te Nieuwe Haven. De boottocht van Belém naar Paramaribo heeft ongeveer vijf dagen geduurd.

Robledo de Lemos Costa e Sá, hoofdcommandant van de schepen, zegt aan LPM news dat deze missie één keer per jaar gedaan wordt uitgevoerd door zijn team. Het doel is om elk jaar het Caribisch gebied af te varen en aan te meren bij verschillende landen om zo de manschappen alert te houden, maar ook zodat de schepen niet zomaar blijven liggen in hun haven. Verder wordt ook de relatie met de bevriende naties versterkt.

Robledo, vertelt verder dat de Braziliaanse marine in totaal zeven schepen in Brazilië heeft met elk een commandant. Dit jaar hebben Suriname en Brazilië reeds 36 jaar een vriendschappelijke band op het gebied van defensie. Om dit te herdenken is een receptie gehouden op de boot met als gast de Surinaamse Minister van Defensie, Ronnie Benschop.

- Publicidade -

Luitenant- Kolonel Marco Magalhães, zegt dat tijdens zulke stops in de havens van verschillende landen er ook uitwisseling van expertise plaats vindt tussen de defensie van de beide landen, zo ook in Suriname. De manschappen van Brazilië en Suriname leren veel van elkaar. Vooraf wordt afgestemd welke behoefte er is om samen te trainen.

Volgens Magalhães helpt Brazilië jaarlijks met het trainen en vormen van Surinaamse militairen. “Heel wat van de hooggeplaatste militairen in Suriname hebben een studie in Brazilië mogen volgen”, zegt hij. Zelfs minister Benschop heeft in Brazilië zijn studie gedaan weet hij te vertellen.

Momenteel zijn er twee Braziliaanse groepen in Suriname aanwezig. Eén is bezig met het verzorgen van sporttrainingen en de andere groep helpt bij het opzetten van de eerste Surinaamse Militaire Academie.

Het is gebruikelijk wanneer er wordt aangemeerd bij een land dat de schepen ter bezichtiging van het volk opengesteld worden. “Zodoende kunnen de mensen ook op Braziliaans grondgebied lopen”, zegt de Luitenant- Kolonel. Dit was ook het geval in Suriname. Zaterdag werden de boten volop bezocht. De schepen zijn op zondag 14 april vertrokken naar hun volgende bestemming.

Foto: LPM

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: