spot_img
spot_img

Dollar koers de lucht in

Atualizado há

- Publicidade -

De schaarste aan Amerikaanse dollars in Suriname heeft de afgelopen periode voor een drastische koersstijging gezorgd. Vanaf de aanhouding van 19,5 miljoen Euro is er geen doorstroom van Amerikaanse dollars geweest. De banken en cambiohouders moeten het doen met de beschikbare Amerikaanse dollars die er nu nog in het land zijn.

ADVERTENTIE

Cambiohouders geven aan dat er daartegenover juist een overschot aan Euro’s is in Suriname, maar die is op dit moment niet zo gewild. Doordat er geen afzet nu is voor de Euro weten de cambiohouders haast niet wat te doen met het overschot aan Euro’s.  Zij geven aan dat bepaalde mensen zelf ertoe over gaan om hun Euro’s om te zetten in US dollars.

Bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS) is de aankoopkoers voor de Euro SRD 8,250 en de verkoopkoers SRD 8,386, terwijl de aankoopkoers voor de US dollar SRD 7,396 is en de verkoopkoers SRD 7,520. Bij de cambio’ is de wisselkoers voor zowel de aankoop als de verkoop boven de SRD 8,00 en bij sommige cambio’s worden er geen dollars verkocht.

- Publicidade -

Foto: LPM

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: