spot_img
spot_img

Daniella Sumter toegetreden als nieuwe parlementariër

Atualizado há

- Publicidade -

De opengevallen plaats in De Nationale Assemblée (DNA) na het vertrek van de voormalige fractieleider van de NDP, André Misiekaba, is op vrijdag 14 juni 2019 met de beëdiging en toelating van het lid Daniella Sumter ingevuld. Misiekaba heeft zijn DNA lidschap ingeruild voor een ministerspost te weten die van het  ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Na het onderzoek van de geloofsbrieven en toelating van het lid tot de DNA heeft assemblee voorzitter Jennifer Geerlings-Simons aangegeven veel te verwachten van de nieuwe parlementariër, vooral op het gebied van wetgeving. Dit ondanks ze laat is komen aanschuiven. Het aantal vrouwen dat nu in het parlement vertegenwoordigd is, is nu verder toegenomen.

Fractieleider van de NDP, Amzad Abdoel, gaf aan dat met de toetreding van nog een vrouwelijke DNA lid vrouwelijke leiderschap wordt gestimuleerd. De NDP beschikt over  12 vrouwelijke leden van de 26 leden. De VHP heeft 1, ABOP heeft 2, PL heeft 1 en de NPS  heeft ook 1.

- Publicidade -

Na de toelating van het lid hebben de fractieleiders en vicepresident Ashwin Adhin de felicitaties overgebracht. De vicepresident verwacht dat het lid zal bijdragen aan een vruchtbaar debat in het hoogste orgaan van Staat.  DNA- lid Sumter heeft in haar toespraak aangegeven de nieuwe uitdaging aan te gaan en wil een constructieve bijdrage leveren aan de economische ontwikkeling van Suriname.

Foto: NII

Comentar

Comentar

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Mais do LPM

spot_img
Custom App
Phone
Messenger
Email
WhatsApp
Messenger
WhatsApp
Phone
Email
Custom App
%d blogueiros gostam disto: